Kesämökki, Suku

Hankkikaa nämä asiat sukumökille

Mitä kaikkea hankkia yhteiseksi sukumökille?

Monella suvulla on yhteinen mökki. Se on voitu ostaa yhdessä, koska mökillä ollaan usein harvoin ja siellä voi jokainen perhe viettää helposti omaa aikaa. Usein kuitenkin mökki on peritty yhdessä ja siksi siitä huolehditaan yhdessä. Jos mökki on tarpeeksi iso, niin siellä voidaan viettää yhdessä aikaa, mutta usein käy niin että sovitaan jokaiselle vaikkapa kesällä oma viikko, jolloin voi mökillä viettää aikaa. Koska sukumökillä viettää paljon väkeä aikaa niin sinne on hyvä hankkia tiettyjä asioita, joita jokainen voi käyttää ja jokaisen ei niitä tarvitse itse hankkia. Mökille tullessa on myös mukava tietää että sieltä löytyy valmiiksi tiettyjä asioita, joten jokaisen pitää ne sinne huolehtia lähtiessä.

Kulutustavarat joita olisi hyvä olla aina sukumökillä

On paljon kulutustavaroita, joita voidaan sopia löytyvän mökiltä aina kun sinne tullaan. Jotta jokaisen ei tarvitse joka kerta niitä sinne ostaa ja hankkia kun ei tiedetä etukäteen onko niitä vai ei. Polttopuita tarvitaan usein mökeillä. Niillä lämmitetään sauna ja saadaan grilli kuumaksi. On tympeä tulla mökille jos niitä ei siellä olekaan. Jos mökillä tehdään itse polttopuut niin niiden tekoon voi mennä kauan ja ei saada heti saunaa lämpimäksi ja ruokaa grilliin. Polttopuita on mukavampi tehdä mökkeilyn aikana silloin kun ei olla juuri menossa saunaan tai olla nälissään. Niitä voi tehdä siinä vaiheessa kun on hyvää aikaa. Niitä tehdään siis seuraavia mökkeilijöitä varten.

Mökillä on hyvä olla myös muutamia perusasioita kuten vessapaperia ja grillausvehkeitä kuten tulitikkuja ja mahdollisia grillihiiliä. Tulitikkuja pitää olla myös saunan lämmitystä varten. Mökillä pestään usein astiat käsin, joten astianpesunainetta on hyvä löytyä aina.

Siivousvälineet ovat myös asia, joita sukumökille kannattaa hankkia porukalla. Kun panostaa kerralla hieman paremmin, ja hommaa mökille kunnon höyrypesurin, tehokkaan imurin ja muut tarvittavat välineet, hoituu ylläpito erittäin helposti. Eikä tämä tee isoa lovea kenenkään lompakkoon, kun asiat hommataan porukalla.

Isot tai kalliit asiat joita ei jokaisen kannata hankkia mökille erikseen

Mökki on usein jonkin vesistön rannalla. Sinne voidaan hankkia yhdessä vaikkapa vene ja siihen moottori. Tällä tavalla säästää jo paljon jos jokainen ei tuo sinne omaa venettä. On hyvä huolehtia että lähtiessä veneen moottorissa on polttoainetta. Tämä on hyvä tapa ja seuraavilla suvun mökkeilijöillä on heti vene ja moottori käytössä. Mökille voidaan hankkia myös muita kalliita tai isoja asioita yhdessä. Jokaisen ei kannata tuoda sinne esimerkiksi omaa muurikkaa. Myös harrastusvälineitä ja pelejä voidaan hankkia mökille yhdessä.

Muut asiat jotka voi hankkia sukumökille

On mukava lukea mitä muut ovat tehneet mökillä ja milloin siellä olleet ja millaisella kokoonpanolla. Suvun mökillä pitää silloin siis hankkia mökkipäiväkirja. Näitä juttuja on mukava lukea vuosienkin päästä ja näistä saadaan myös hyviä ideoita omaan mökkeilyyn. Jos mökin läheltä löytyy marjapaikkoja tai sieniä niin kaikki eivät näistä välttämättä tiedä ennestään. jos on itse ollut mustikka-aikaan edellisenä kesänä ja joku toinen seuraavana niin silloin kun ei ole niitä mahdollisuus itse kerätä niin varmaan suvun jäsenille kertoo mielellään sen apajan. Mökkikirjaan voidaan merkitä myös tiedot hankinnoista ja korjauksista. Kaikkien on näistä hyvä olla tietoinen. Ja kun yhdessä jaetaan kulut niin siitä voi sitten katsoa ja laskea mitä kukanenkin on maksanut.

Mitä ei ole hyvä tuoda sukumökille

Koska sukumökkiä käyttää moni perhe niin sinne ei kannata ihan mitä tahansa tuoda. Jos kotoa löytyy käyttämättömäksi jääneitä astioita ja ruokailuvälineitä niin kannattaa miettiä kannattaako niitä viedä mökille. Jos jokainen perhe sinne tuo kotoa tavaraa niin mökki täyttyy äkkiä liiasta roinasta. Mökille ei myöskään kannata jättää liikaa omia henkilökohtaisia tavaroita ja vaatteita muiden tielle.