Suku, Sukulaiset

Muista suvun valmistujia!

Miten suku voi muistaa valmistuvaa opiskelijaa?

Varsinkin keväisin on paljon valmistujaisjuhlia. Jos sinen on menossa koko suku tai moni samasta suvusta niin lahjan voi ostaa yhdessä. Tällä tavalla saadaan hankittua jotain suurempaa kun on monta maksajaa. Tällöin varsinkin kannattaa ostaa jotain juuri sopivaa valmistuvalle. Kun ostetaan jotain kallista, niin sen on parempi olla mieluinen saajalle. Sukuhan yleensä tuntee jäsenensä hyvin, joten jotain ajatusta lahjasta pitäisi jo olla kun sitä ruvetaan valitsemaan. Muistamisen ei tietysti tarvitse olla mitään mikä ostetaan. Jos vaikka suvussa on jokin vanha esine jonka valmistuvan tiedetään haluavan, niin sekin voisi olla lahjana hyvä.

Koru on klassikko

Kaulakoru
Kaulakoru on klassinen valmistujaislahja

Korut ovat klassisimpia tapoja muistaa valmistuvaa henkilöä hänen merkkipäivänä. Yleensä koruja otetaan ilomielin vastaan, koska melko usein niitä voi käyttää vaikka päivittäin, ja korut tuntuvat arvokkailta lahjoilta. Nykyään korulahjojen hankkiminen on helppoa, kun koruja saa netistä niin edullisesti ja vaivattomasti, vaikka suoraan valmistuvan kotiovelle.

Rahalahja on se helpoin valinta

Moni valitsee valmistujalle lahjaksi ihan vain rahaa. Raha varmasti tulee tarpeeseen kun opinnot eivät ole koskaan ihan ilmaisia ja niiden aikana ei pysty yleensä työskentelemään kokopäiväisesti. Kun koko suku on mukana, niin saadaan annettua jo kunnon tukku rahaa lahjaksi. Shekkiä ei kannatta antaa vaan ihan vain käteistä tai tilille suoraan. Shekin lunastus on vaivalloista ja siitä joutuu maksamaan eli sitä ei Suomessa kannata enää käyttää. Usein valmistunut haluaa lähteä matkalle ennen kuin aloittaa työelämän tai muun. Raha on tätäkin varten tervetullutta. Raha antaa kuitenkin sellaisen kuvan että ei ole panostettu ajatukseen mitä ostetaan ja millainen saaja on. Jos valmistuneella ei ole puutetta rahasta, niin kannattaa miettiä joku oikea lahja, johon panostetaan kunnolla.

Lahja jonka valintaan panostetaan

Kaikki eivät halua rahaa lahjaksi vaikka aika moni valmistunut haluaakin. Lahjan valintaa voidaan panostaa kunnolla. Jokainen suvusta voi miettiä millainen saaja on. Jos hän arvostaa luontoa ja sen suojelua niin lahja voisi liittyä siihen. Jos hän vielä ei halua olla materialisti niin hänelle ei kannata ostaa mitään turhaa tavaraa, jonka tekemisessä on kulutettu luontoa. Lahja voisi olla vaikka kirja, jossa on tarinoita valmistuneesta. Jokainen voi kirjoittaa siihen oman jutun jostain tilanteessa, jonka on valmistuneen kanssa viettänyt. Näistä sitten kootaan kirja ja suunnitellaan siihen yhdessä hienot kannet. Samoin voidaan kerätä kuvia ja videoita valmistuneesta ja koota niistä elokuva. Kaikki materiaali voisi liittyä vaikkapa valmistuneen opiskeluihin jollain tavalla ja siihen kuinka hän on rentoutunut opintojen ohessa että on taas jaksanut opiskella. Suvulla luulisi olevan paljon materiaalia.

Jos valmistunut on taas hyvin materialistinen ihminen niin hänelle voi ostaa jotain ihanaa tavaraa. Tällöin pitää tietää tarkoin mistä hän tykkää. Jos ei olla ihan varmoja juuri siitä mikä olisi hänelle hyvä lahja, niin voidaan selvittää vaikka hänen lempikauppansa ja ostaa sinne lahjakortti. Oikean laukun, sisustusesineen tai muun ostaminen ei ole helppoa. Lahjakortilla saa valmistunut itse valita sen juuri oikean lahjan. Lahjakortti antaa paremmin sellaisen kuvan kuin raha että lahjaa on mietitty. Varsinkin silloin kun se on osoitettu johonkin vähän pienempään liikkeeseen tai sellaiseen joka ei myy ihan mitä tahansa. Jos se on johonkin tavarataloon, jossa myydään kaikenlaista niin sellaisen voi antaa melkein kenelle tahansa tietämättä sen enempää saajan luonteesta ja mielenkiinnon kohteista.

Jos annetaan rahaa tai lahjakortti johonkin yleisempään paikkaan niin voidaan lisäksi ostaa jotain pienempää, jota on mietitty tarkemmin. Jos valmistunut vaikka pitää matkustamisesta ja on lähdössä matkalle valmistumisen jälkeen niin se voi liittyä siihen. Hänelle voidaan antaa matkakassan lisäksi vaikkapa hienot passinkuoret, jossa on vaikkapa hänen nimi kirjailtuna. Lahjan on oltava sellainen kuin saaja.