Suku, Sukulaiset

Suku muuttoavuksi

Hanki muuttoapua sukulaisistasi!

Turha toivo ainakin allekirjoittaneen sukulaisten kohdalla. Tosin kun ottaa käyttöön muutaman porkkanan, niin johan taitaa sukulaisetkin saada liikkeelle kera muuttolaatikoiden. Näitä porkkanoita kannattaa siis kokeilla, jotta saa sukulaisten ahterit liikkelle ja omat muuttolaatikot paikasta toiseen samalla kerralla!

Suku muuttoavuksi
Voit pyytää sukulaisistasi muuttoapua

Tarjoa juotavaa

Kuten jokainen suomalainen sielu sen tietää, kun on kyse ilmaisen viinan bileistä, niin jengiä taatusti riittää. Ilmoita siis sukulaisillesi muuttopäivä riittävän ajoissa ja muista korostaa ilmasta suun kostuketta olevan saatavilla. Onhan se kumma, jos ei moisella ilmaisella kaljalla ja sidukalla sukulaiset eivät jo ala odottamaan muuttopäivääsi!

Tarjoa sapuskaa

Kysy kohteliaasti sukulaisilta muuttoapua, mutta älä missään nimessä unohda mainita korvausta moisesta hommasta. Mietihän nyt omalle kohdalle, kun serkkusi soittaa ja kysyy sinua muuttoavuksi ensi viikolle. Vastaus todennäköisesti on pohtiva: ”Öööööm, mulla saattaa olla just sillon duunipäivä vai olisks illon sittenkin ne yhet häät?” Mutta kokeilepa taktiikkaa niin, että tarjoat ruuat, jos tulet auttamaan muutossa! Saattaa toimia paremmin kuin silkka avun ruinaaminen.

Pyydä kauniisti

Pyydä sukulaisia kauniisti auttamaan muutossa ja muista kertoa heti kättelyssä, jos joku on lupautunut kantamaan kaikista raskaimmat tavarat ulos huushollistasi. Jos olet jo saanut suostuteltua jonkun kantamaan sohvasi alas seitsemännestä kerroksesta, niin muista mainaita se sukulaisillesi. Usein hikikarpalot alkavat virrata siinä vaiheessa, kun puhutaan edes sanasta muutto.. Mukava mielikuva siitä, että saa tunkea vain hissin täyteen kamaa ja surrutella edes takaisin hissin avuin, on jo melko varmaa että joku sukulaisista suostuu.

Autoa lainaan

Pyydä sukulaiselta autoa lainaan muuttoa varten. Ja tottahan toki hyväsydäminen sukulainen sen pakettiautonsa sinulle lainaa, kun kerran muuttamaankin joudut. Puhumattakaan siitä, että hyvää hyvyyttänsä hän saattaa myös tokaista, että jos suinkin muuttoapua tarvitaan niin.. Niin, totta kai tartut tässä vaiheessa tilanteeseen, vaikka sukulaisukkosi ei sitä välttämättä tarkoittanutkaan ihan kirjaimellisesti! Totta kai siis otat vastaan kaiken avun, mitä tarjotaan. Vaikka tarjous olisikin ollut muka vain hyvää hyvyyttään sanottu, niin taatusti otat jokaisen moisen hyväntekijän kantamaan muuttolaatikoita ja lipastoja edes takaisin.

Ainiin, ja tottahan toki otat myös sen auton. Ja muistakin käydä tankkaamassa se käytön jälkeen. Näin voit säästä monta rahaa, sen sijaan että vuokraisit hienon pakettiauton pakufirmoilta.

Muuttotarvikkeita
Muuttotarvikkeita

Vastapalvelus

Jos yksikään edellä olevista keinoista ei saa sukulaistesi takapuolta ylös sohvasta ja auttamaan sinua muutossa, niin muista viimeinen valttikortti! Viimeinen valttikortti on se, kun muistutat heitä siitä, kuinka paljon olet itse auttanut erinäisissä asioissa. Esimerkiksi heidän muuttonsa, postin hakeminen lomareissujen aikana, lasten hoitaminen jotta vanhemmat ovat päässeet hieman kylille krebaamaan tai vaikka heidän muuttonsa. Ha! Siinä vasta valttikortteja. Ja jos he eivät edelleenkään hyvällä suostu, niin tottahan toki kiristäminen on aina hyvä vaihtoehto. Ota siis käyttöön kirstysmenetelmä, ja muistuta ettet tee ainoatakaan vastapalvelusta heille enää. Johan alkaa takapuoli liikkumaan sohvasta tai sitten saatte kiristellä hampaitanne hetken aikaa keskenänne. Uskoakseni kuitenkin sukulaiset ovat melko lojaaleja toisillee ja auttavat toinen toistaan, ihan ilman suurempia hampaiden kirstelyjäkin!